{ "title": "Bağırsak Düğümlenmesi Belirtileri", "image": "https://www.belirtileri.gen.tr/images/bagirsak-dugumlenmesi-belirtileri.jpg", "date": "21.01.2024 10:01:36", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "Bağırsak düğümlenmesi belirtileri, Bağırsak düğümlenmesi herhangi bir nedenle bağırsaklarda oluşan tıkanık sonucu oluşan kıvrımlar ve bükülmeler sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. Bağırsak düğümlenmesi oluş şekline ve oluşma yerine göre iki kısımda incelenir, ince bağırsakta oluşan düğümlenmelere ince bağırsak düğümlenmesi, kalın bağırsakta oluşan düğümlenmelere de kalın bağırsak düğümlenmeleri denilir. Tıkanma yeri ister kalın bağırsaklarda isterse ince bağırsaklarda oluşsun tıkanma nedeni giderilip tekrar kan akışı sağlanana kadar, doku ölümlerine neden olması hatta ölümcül sonuçlara varabilmesi açısından bazı durumlarda acil müdahale gerektiren son derece ciddi bir rahatsızlıktır. Herhangi bir sebeple bağırsak düğümlenmesi sorunu ile karşılaştığınızda, bu sorun hafife alınacak veya geçiştirilecek bir problem olmayıp son derece ciddi sorunlar yaratabilecek bir sorundur. Bağırsak düğümlenmesini gösteren belirtiler yaşıyorsanız, bir an önce bir hekime başvurmanız sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Bağırsak düğümlenmesi belirtileri nelerdir?

Bağırsak düğümlenmesi çoğu zaman hafif belirtiler vererek başlayabilir, bağırsaklarınız bağırsak tembelliğini işaret eden belirtiler vererek çalışmıyormuş gibi gelebilir veya karın boşluğu bölgenizde küçük ağrılar hissedebilirsiniz, bu belirtiler zamanla geçmeyip daha belirgin hale gelerek belirtiler ciddi bir hal almaya başlar ve bağırsaklarda kan akışı kesilmesinden dolayı bağırsaklarda doku kayıpları baş gösterir, bu durumda acil müdahale gereklidir. Bağırsak düğümlenmesi belirtileri başlıca şunlardır.
Bütün bu belirtiler ilk zamanlar hafif olabilir ama zamanla dahada ilerlemesi ciddi boyutlara ulaşması her zaman olasıdır.

Bağırsak düğümlenmesi nasıl teşhis edilir?

Hekimler sorunun hangi bölgede olduğunu anlamak ve tespit etmek için röntgen cihazları veya baryum taramalarına ihtiyaç duyarlar, bazen de doktor herhangi bir cihaza ihtiyaç duymaksızın sorunun yerini tam olarak tespit edebilirse de bu her zaman şüpheli bir durumdur ve sonuç her zaman güvenilmezdir.
" } ] }