{ "title": "Bebeklerde Lösemi Belirtileri", "image": "https://www.belirtileri.gen.tr/images/bebeklerde-losemi-belirtileri.jpg", "date": "19.01.2024 03:34:10", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Bebeklerde Lösemi Belirtileri, Lösemi hastalığı bağışıklık sisteminin oldukça önemli parçası olan beyaz renkli kan hücrelerinin yani alyuvarların kontrolsüz bir şekilde çoğalmasında sonra meydana gelen bir kanser türüdür. Lösemi özellikle de bebeklik ve çocukluk döneminde çok fazla görülen bir kanser çeşididir. En fazla görüldüğü yaşlar sekiz ile iki yaş arasıdır. Lösemi kanserinde kemik iliğinde oldukça fazla miktarda anormal hücre kontrolsüz bir şekilde çoğalır ve normal olan kan hücrelerinin yerini almaktadır. Bu sebepten dolayı lösemi olan bebek kanamaya ve enfeksiyona açık bir duruma gelecektir. Kemik iliğinden başlayan lösemi kanseri vücudun değişik bölgelerine de yayılır. Bebeklik döneminde en çok ALL (Akut lenfoblastik lösemi) adı evrilen çeşidi görülür.

Bebeklerde Lösemi Belirtileri Nelerdir?

Lösemi hastalığını teşhis etmek oldukça zordur. Çünkü lösemi çok yavaş ilerleyen bir hastalıktır. Ancak akut lösemide durum çok daha farklı olur. Akut lösemide belirtileri birden görülmeye başlanır.) Çünkü lösemi hastalığı belirtileri görülmeye başlandığında ortaya çıkan bu belirtiler diğer normal olan bebeklik hastalıkları ile karıştırılmaktadır. Bebeklerde lösemi belirtileri bebekten bebeğe farklılık gösterir. Bebeklik lösemi hastalığında genellikle şu belirtiler görülmektedir;
Bebeklerde Lösemi Nasıl Tedavi Edilir?

Bebeklik dönemi lösemisi tedavisi mümkün olan bir hastalık türüdür. Hastalığın çeşidine bağlı olarak birtakım protokolleri uygulanmakta, en uygun tedavi ile yardım ile oldukça iyi sonuçlar alınabilir. Bu hastalığı önlemek için anne adayının hamilelik döneminde kesinlikle sigara içmemesi gerekir. Ayrıca özellikle de hamileliğin daha ilk aylarında röntgen ışınlarından da mümkün olduğunca korunmak gerekir.
" } ] }