{ "title": "Boyun Fıtığı Belirtileri", "image": "https://www.belirtileri.gen.tr/images/boyun-fitigi-belirtileri.jpg", "date": "20.01.2024 07:55:03", "author": "ömer ateş", "article": [ { "article": "Boyun fıtığı belirtileri: Boyun fıtığı bel fıtığındaki gibi omurgalar arasındaki disklerde bulunan yumuşak sıvının diskin içinden dışarı çıkmasıdır. Disk içindeki sıvı dışarı çıktığında çevrede bulunan kaslara ve sinirlere baskı yapar bundan boyunda şiddetli ağrı ve boyun tutulması olur. Böyle ağrılar ve bu sebepten boyun hareketlerin rahat yapama boyun fıtığının ilk başta gelen sebeplerinden birdir. Disklerden dışarı çıkan sıvının baskısı arttıkça sinirler de ve kaslarda genellikle el ve kollarda güç kaybı, uyuşma ve karıncalanma olur. Boyun fıtığı disklerin ne kadar yer değiştirdiğine bağlı olarak ameliyata kadar birçok tedavi şekli bulunmaktadır.

Boyun fıtığı belirtileri: Hiçbir belirti göstermeden ilerleyebilir. İlk başlarda fıtık veya fıtıklar çevresindeki kas ve sinirlere bakı yapmayabilirler. Yalnız fıtık ilerledikçe ağrılar başlar masa başındaki işler zorlaşır ve ağırlık taşındığında sırtın üst bölgesinde ve boyunda ağrılar olur. Böyle ağrılar olduğunda doktora giderek önlem almazsak disk yuvasından çıkar kaslara ve sinirlere baskıyı hızlandırır bu nedenle boyun tamamen hareketsiz kalır. Beden hareketleri bile boyunda ağrıya neden olur. Baskı altındaki sinirlerin gittiği yoldaki el, kol, bel, sırt ve omuzda da ağrı olabilir. Boyunda sık sık tutulmalar yaşıyorsanız bunun sebebi boyun fıtığı olabilir. Başımızı hareket ettirirken ağrı olabilir bunlar da boyun fıtığı belirtisi olabilir.

Boyun fıtığı belirtileri: Boyun fıtığı teşhisi doktorunuz muayenenizi ettikten sonra MR isteyebilir, boyun MR'ı bu kısımdaki omur arasındaki diskler ve disklerin etkilediği kaslar ve sinirler tamamen açık bir şekilde görülecektir. Çeşitli bölgelerden çekilen filmler fıtığın hangi şekilde tedavi edileceği için doktorunuza bir fikir verecektir. Boyun fıtığı nedenleri başlıca sebebi kafanın hızlı şekilde ileri ya da geri düşmesi, trafik kazası ve düşme. Yaşlar ilerledikçe sıvının azalması da boyun fıtığın nedeni olabilir.

Tedavisi ilk önerilen boyun hareketleri böylelikle kasları güçlendirmek fıtığın çoğalmasını durdurmak ağrı kesici ilaç ve kas gevşetici jel verecektir doktorunuz. Bu şekilde de ağrı varsa fizik tedavi ile ağrı olan yerler güçlendirilir ve fıtığın kas ve sinirlerin üzerindeki baskısı azaltılabilir. Ağrılar devam ediyor ise ameliyat önerebilirler. İlerlemiş fıtık durumun da boyundaki diskler alınarak yerine yapay diskler konulur omurgayı ve sinirleri de ilgilendirdiği için mecburi bir ameliyat olur.

Boyun fıtığı belirtileri: Boyun fıtığı olan kişilerin dikkat edilmesi gereken kurallar. Yürürken dik yürüyün ve boynunuza ağırlık almayın, boyun bölgesini zorlayacak baş hareketleri yapmayın, düzenli spor yapın yürüyüş, yüzme ve buna benzer sporlar.
" } ] }