{ "title": "Mide Kanseri Belirtileri", "image": "https://www.belirtileri.gen.tr/images/mide-kanseri-belirtileri.jpg", "date": "20.01.2024 03:55:20", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "
Mide kanseri belirtileri, İlk aşamada diğer kanser türlerinde olduğu gibi mide kanseri de belirgin bir şekilde belirti göstermeden ilerler. Lakin mide kanseri belirtileri hastalığın ilerlemesi sebebiyle rahatsızlıklarda görülmeye başlar. Bu belirtiler, mide bölgesinde rahatsızlık hissi, midede şiddetli ağrı, mide bulantısı, kişide yutkunma zorluğu, Kusma, aşırı kilo kaybı, az bir yemek sonrasında bile aşırı Şişkinlik, dışkı da kan gibi belirtiler görülebilir. Bu görülen belirtiler mide ülseri veya midede enfeksiyon belirtisi de olabilir. Bunun tanısını doğru koyabilmek için doktorunuzun birtakım tetkik ve tahliller yapması gerekir. Mide kanseri belirtileri gördüğünüz de panik yapmadan doktora gidip asıl nedenini doğru öğrenmek gerekir. Mide kanseri belirtileri görmeden de ailesinde mide kanseri olan kişiler her yıl düzenli olarak muayene olmaları kanser olma olasılığını kontrol altında tutabilir ve kanser olduğu zamanda erken teşhis ve tedavi edilmesi olasılığını en aza indirmiş olurlar. Kanserli hücre sayısı çoğaldıkça aşağıdaki mide kanseri belirtileri ortaya çıkar. Mide kanseri belirtileri şunlardır,
Mide kanseri riski erkeklerde kadınlara oranla 2 kat daha fazladır. Mide kanserinde genetik olarak ailesinde kanser vakıası bulunan kişilerde kansere yakalanma riski daha yüksektir. Yapılan araştırmalarda kan gurubu A olan kişilerin mide kanseri riskinin yüksek olduğu belirtilmiştir. Çoğunlukla 50 yaş üstü kişilerde görülür. Mide kanseri yaşam tarzı ile alakalı bir kanser türüdür. Kişinin sigara ve alkol kullanması, sebze ve bakımından zayıf bir beslenme, hazır ve fast-food gıdalar tüketmesi ve aşırı tuz tüketimi mide kanserini tetiklemektedir. Kişide görülen mide ülseri tedavi edilmezse mide kanseri görülmesi olasılığı yükselir. Hava kirliliği çevresel faktörlerde mide kanseri olasılığını yükseltir. Mide kanseri erken teşhis edildiğinde tedavi olasılığı yüksektir. İlaçla tedavi ilk etapta mümkündür. Sonrasında kemoterapi ve ilerleyen vakıalarda cerrahi operasyon uygulanmaktadır.
" } ] }