{ "title": "Rahimde Kist Belirtileri", "image": "https://www.belirtileri.gen.tr/images/rahimde-kist-belirtileri.jpg", "date": "20.01.2024 08:29:43", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Rahimde Kist Belirtileri, Rahim kistlerinin belirtileri, arasında en çok kanama görülmektedir. Kanamalar genellikle düzensizdir. Rahimde kist belirtilerinde aşırı şekilde kanama olabilir. Rahim kistinin belirtileri arasında aşırı kanamanın yanı sıra adet döneminde çok şiddetli sancılar ve ağrılar olmaktadır. Rahim kistlerinin belirtileri arasında adet dönemlerinde karında şişkinlik de olabilmektedir. Rahimde kist belirtileri kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Rahimde kist belirtileri bazı kişilerde de İdrar yolu şikâyetlerine, sindirim sistemine ait yakınmalara neden olabilmektedir. Rahim Kist belirtileri arasında bulantı ve kusmada görülebilmektedir. Rahim kistleri kistin boyutuna şekline ve cinsine göre farklı belirtiler göstermektedir. Rahimde kist belirtileri, şiddetli ağrı ve sancı oluyorsa sıcak uygulama ya da ağrı kesiciler alınarak rahatlama sağlanabilir. Rahim kist belirtileri genellikle daha çok ergenlik dönemlerinde daha çok görülmektedir.

Rahim Kistleri, Hormonların etkisiyle gelişen içi sıvı dolu kitlelere kist denilmektedir. Rahim kistleri genellikle tek taraflı olur ve ağrıya neden olmazlar. Zamanla kendi kendilerine kaybolurlar. Eğer rahim kisti adet sonrasında kaybolmuyor ise doğum kontrol hapları yardımı ile tedavi edilebilir. Rahim kistleri içi sıvı dolu küçük yapılardır. Rahim kist çeşitleri, fonksiyonel kistler, folikül kistler, korpus luteum kistleri, endometrioma, polikistik over hastalığı, dermoid kist ve kistadenomdur.

Rahim Kist Belirtileri Nelerdir?
Rahim kistleri genellikle bütün bayanlarda görülen bir rahatsızlıktır. Çoğunlukla müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden yok olmaktadır. Hormonların etkisiyle şekil ve boyut değiştiren rahim kistleri eğer gebeliğe engel oluyorlarsa, ağrı ve sancılar çok şiddetli ise aşırı şekilde kanamalara neden oluyorsa tedaviye ihtiyaç gösterir. Tedavi için doktora müracaat edilmeli ve onun önerileri doğrultusunda tedaviye başlanmalıdır. Sağlıklı günler.
" } ] }