{ "title": "Şeker Düşmesinin Belirtileri", "image": "https://www.belirtileri.gen.tr/images/seker-dusmesinin-belirtileri.jpg", "date": "18.01.2024 23:19:24", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Şeker düşmesinin belirtileri, Şeker düşmesinin belirtileri hafif derecede şeker düşmesi belirtileri, orta derecede şeker düşmesi belirtileri ve şiddetli derecede şeker düşmesi belirtileri olarak ayrılmaktadır. Şeker düşmesinin belirtileri arasında en belirgini soğuk soğuk terlemedir. Şeker düşmesi belirtileri arasında ani şeker düşmesi olursa hastalarda bayılma ve koma hali görülebilir. Gereken önlemler alınmazsa şeker düşmesi hastada ölümle sonuçlanabilir. Şeker düşmesi belirtileri arasında anksiyete depresyon gibi durumlarda görülebilmektedir. Şeker düşmesinin belirtileri arasında kişilerde iç ezilmesi ve yemek yeme isteği hat safhaya ulaşmaktadır. Şeker düşmesinin belirtiler arasında kişilerde ani yorgunluk hissi olmaktadır. Şeker düşmesinin belirtileri, şekeri düşen kişi ile iletişim kurulamaz. Şekeri düşen hasta tepki veremez ve konuşamaz. Şeker düşmesi sonucunda hastada bilinç kaybı yaşanır.

Hafif Derecede Şeker Düşüklüğünün Belirtileri Nelerdir?

Özellikle soğuk soğuk terleme olmaktadır. Terleme genellikle boyun arka kısmında ve saç diplerine doğru meydana gelmektedir. Ayrıca kişilerde sinirlilik, titreme, güçsüzlük, aşırı açlık, mide bulantısı, baş ağrısı, baş dönmesi, endişeli hissetme, kalp atım hızında artış, bulanık görme gibi belirtiler görülebilmektedir. Bu belirtiler genellikle şeker içeren gıdalar tüketildiği takdirde ortadan kalkmaktadır.

Orta Derecedeki Kan Şekeri Düşmesinin Belirtileri: Genellikle karşılaşılan olaylara konsantre olamama, kafa karışıklığı, karmaşık konuşma, asabiyet, yerinde duramama, ağlama, çabuk sinirlenme gibi belirtiler ortaya çıkabilmektedir.

Şiddetli Şeker Düşmesinin Belirtileri: İnme, nöbet, bilinç kaybı ve en kötüsü ölümle sonuçlanmasıdır.

Ani Şeker Düşmesinin Belirtileri: Baygınlık, baş dönmesi, saldırgan bir görünüm, aşırı terleme, aşırı terlemeye bağlı cildin solgunlaşması, nabız hızlanması, solunumun hafiflemesi, nefesinin hafiflemesi sonucunda nefesin kokusuzlaşması, periferlerde titreme, şekeri düşen kişinin uyarılara yanıt vermemesidir.

Uykuda Şeker Düşmesinin Belirtileri: Kan şekeri uykudayken düşerse uykudan uyanma, uyku sırasında değişik sesler çıkarma, yataktan düşme, uykuda yürüme, kâbus görme ve terleme gibi belirtiler olabilmektedir. Uykuda şekeri düşen kişiler, sabahları şiddetli baş ağrısı ile uyanırlar.

Şeker düşmesinin tıptaki adı hipoglisemidir. Normal kan şekeri seviyesi seksen ile yüz yirmi milgram/desilitre arasındadır. Kan şekeri seviyesinin özellikle elli miligram/desilitrenin altına düşmesi sonucunda hipoglisemi gelişmektedir. Hastalarda meydana gelen hipoglisemi şoklara, komalara ve hatta ölümlere neden olabilmektedir. Bu gibi durumların önlenebilmesi için hastanın kullandığı ilaçların tablet olsun, insülin olsun doz ayarlaması çok iyi yapılmalıdır. Şeker hastası olan kişiler ara öğünler tüketmelidir. Mümkün olduğunca hipoglisemi engellenmelidir. Hipoglisemi atakları genellikle ara öğünlerin alınmaması ve uzun süre aç kalınması gibi durumlarda görülebilmektedir. Kan şekeri düştüğü zaman genellikle şekeri düşen kişiler şekerli gıdalara daha meyilli olurlar. Sağlıklı günler.
" } ] }